Kinderfilm: Kings of Mulberry Street (11+)

Judy Naidoo

 

Begin jaren ’80, in de culturele smeltkroes Kwazulu Natal. Baboo en zijn vader verhuizen van de stad naar een buitenwijk. Bij hun aankomst maken ze kennis met hun eerder ongewone overburen: het drukke en chaotische gezin van Ticky, die net zo oud is als Baboo. Daar houdt de vergelijking tussen de twee op. Ticky is een straatwijs gastje dat geen angst lijkt te kennen. De daken zijn zijn speelterrein en de plaatselijke bioscoop zijn plek om zichzelf tot een Bollywoodheld te dromen. Baboo krijgt dan ook de raad van zijn vader uit de buurt van Ticky te blijven. Het duurt echter niet lang of Baboo laat zich meeslepen door Ticky en samen gaan ze de strijd aan met Raja, een lokale boef die het leven in de buurt onaangenaam maakt.
Zo komen ze terecht in één lange aaneenschakeling van doldwaze avonturen.
Een energieke film, doorspekt met verwijzingen naar de Bollywood scène en hét voorbeeld van wat je een goeie familiefilm noemt: meeslepend en uitdagend voor kinderen vanaf 11 jaar, charmant en amusant voor hun ouders en grootouders, hilarisch en boeiend voor iedereen daartussenin. Wat houd je nog tegen om een ticketje te kopen?

[]  vanaf 11 jaar
[]  deuren open vanaf 13u30
[]  ticketprijzen zaal -> bestel je ticket hier boven
7 euro basisprijs
4 euro jongerentarief -26 jaar en personen met verhoogde tegemoetkoming.

[]  i.s.m. D'Oranje Giraffen MOOOV (Zebracinema).


Stad Diest legt het Covid Safe Ticket op voor alle evenementen in eigen gebouwen. Het dragen van een mondmasker is ook verplicht. De luchtkwaliteit wordt gemonitord met een C02-meter.

Hoe geraak ik aan mijn Covid Safe Ticket?

  • Digitaal via de app

De makkelijkste manier om aan de coronapas te geraken is via de smartphone. Daarvoor moet je de gratis CovidSafeBE-app downloaden en installeren. Na installatie moet je je aanmelden met een digitale ID (zoals Itsme) en zijn je certificaten beschikbaar om te downloaden en te bewaren.
Als je naar je Covid Safe Ticket gevraagd wordt, moet je de QR-code tonen. Degene die de pas vraagt kan die dan scannen. Er wordt ook naar je identiteitskaart gevraagd, zodat ze kunnen nagaan dat je niet met iemand anders zijn coronapas op stap bent.
 

  • Telefonisch

Je kan je Covid Safe Ticket ook telefonisch aanvragen bij de Vlaamse Overheid op het nummer 078 78 78 50. Je ontvangt dan binnen een paar dagen je Covid Safe Ticket op papier via de post.
 

  • Op papier in het stadhuis

Ondervind je moeilijkheden, heb je geen computer of heb je hulp nodig om je Covid Safe Ticket op papier af te drukken? Wij helpen je graag voort aan het onthaal van het stadhuis tijdens de vaste openingsuren. Breng zeker je identiteitskaart mee! Ook je pincode is noodzakelijk om je Covid Safe Ticket te kunnen terugvinden. Zonder pincode kunnen ze je niet voorthelpen.