There Is No Evil

Mohammad Rasoulof

 

Bij elke terdoodveroordeling is er ook iemand die de straf moet uitvoeren. Vier mannen worden voor een eenvoudige, maar onmogelijke keuze geplaatst. Wat ze ook beslissen, het tast henzelf, hun relaties en hun leven aan. Heshmat, een voorbeeldige echtgenoot en vader, staat elke dag vroeg op om zijn ondenkbare job uit te voeren. Pouya, een militair, kan zich niet voorstellen dat hij nog een man zou doden, maar wordt hiertoe verplicht. Javad weet nog niet dat een aanzoek aan zijn geliefde niet de enige verrassing zal zijn op haar verjaardag. Bahram, een arts, woont zeer afgelegen, maar kan zijn job niet uitoefenen. Aan zijn nichtje, die op bezoek is uit Europa, vertelt hij de reden van zijn leven als verschoppeling. 

In deze vier verhalen die op het eerste zicht weinig met elkaar te maken hebben, onderzoekt regisseur Mohammad Rasoulof of deze mannen kunnen ontkomen aan de verschrikkelijke taak die hen wordt of ooit is opgelegd. Hoewel het Iraanse regime deze regisseur verbood ooit nog te filmen, hebben ze hem het zwijgen niet kunnen opleggen. Integendeel. ‘There Is No Evil’, waarmee Rasoulof de Gouden Beer won op het filmfestival van Berlijn, is een krachtige oproep om je te blijven verzetten tegen onrecht. 

-> deuren open vanaf 20u00

TICKETPRIJZEN

7 euro basisprijs

4 euro jongerentarief -26 jaar en personen met verhoogde tegemoetkoming.
 

I.s.m. D'Oranje Giraffen MOOOV (Zebracinema).


Stad Diest legt vanaf 1/11 het Covid Safe Ticket op voor alle evenementen in eigen gebouwen. Het dragen van een mondmasker is ook verplicht. De luchtkwaliteit wordt gemonitord met een C02-meter.

Hoe geraak ik aan mijn Covid Safe Ticket?

  • Digitaal via de app

De makkelijkste manier om aan de coronapas te geraken is via de smartphone. Daarvoor moet je de gratis CovidSafeBE-app downloaden en installeren. Na installatie moet je je aanmelden met een digitale ID (zoals Itsme) en zijn je certificaten beschikbaar om te downloaden en te bewaren.
Als je naar je Covid Safe Ticket gevraagd wordt, moet je de QR-code tonen. Degene die de pas vraagt kan die dan scannen. Er wordt ook naar je identiteitskaart gevraagd, zodat ze kunnen nagaan dat je niet met iemand anders zijn coronapas op stap bent.
 

  • Telefonisch

Je kan je Covid Safe Ticket ook telefonisch aanvragen bij de Vlaamse Overheid op het nummer 078 78 78 50. Je ontvangt dan binnen een paar dagen je Covid Safe Ticket op papier via de post.
 

  • Op papier in het stadhuis

Ondervind je moeilijkheden, heb je geen computer of heb je hulp nodig om je Covid Safe Ticket op papier af te drukken? Wij helpen je graag voort aan het onthaal van het stadhuis tijdens de vaste openingsuren. Breng zeker je identiteitskaart mee! Ook je pincode is noodzakelijk om je Covid Safe Ticket te kunnen terugvinden. Zonder pincode kunnen ze je niet voorthelpen.