Humanure composttoiletten

Bart Vanderbruggen

een natuurvriendelijke compostschat voor je tuin

 • DI 25/01/2022 - 19u30 > 22u


 • 12 euro
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 • Deelnemers: min. 20 - max. 120

Er is één missing link in het sluiten van onze kringloop. Onze eigen darminhoud wordt gewoon weggespoeld door het toilet, vaak rechtstreeks in rivieren en beken. Jammer voor de natuur en ook voor je tuin: als je slim composteert, tover je dit afval om in rijke voedingsstoffen voor je planten.

Bart Vanderbruggen is één van de weinige ervaren humanure composteerders uit de streek. Hij kan je alles vertellen over composttoiletten in je tuin en hoe je geur- en ongediertehinder kan vermijden. Wat blijft er over? Een rijke zwarte grond met niets dan tevreden gewassen! 

Na deze avond ben je in staat om zelf een composttoilet te bouwen en in je tuin te zetten of mee te nemen op camping. Gedaan met chemische toiletten en waterverspilling!