Mysterium

Jef Neve

 • DO 16/12/21 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 20,00
  VVK: € 22,00
  KASSA: € 24,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest

Toen Mysterium van Jef Neve in augustus 2020 met een half jaar vertraging verscheen, leek het wel een plaat uit een ander tijdperk. De jazzpianist had ze geschreven vanuit de noodzaak om bij de dingen stil te staan, totdat corona ons letterlijk tot stilstand bracht en het leven en alle activiteiten volledig lamlegde.

Maar in een wereld waar alle data en (fake?) feiten heel direct beschikbaar zijn, bleef de nood aan mysterie subtiel aanwezig. De muziek die uit het idee ontstond is tegelijk complex én verrassend eenvoudig, een evenwicht dat Jef Neve tijdens het compositieproces goed bewaakte.

Met een band die de scores met veel zin voor meesterlijke ambacht en persoonlijke inbreng interpreteert en tot leven wekt. De massieve klank van drie tenorsaxen, die zowel agressief als zalvend, ongedwongen improviserend als obligaat klassiek kunnen klinken. Aangevuld met trompet en bastrombone, twee uitersten in het bereik van de kopers. En de klank van piano en contrabas vormen de basisstructuur waarop de composities zijn gebouwd.

Laat je meeslepen in dit muzikaal mysterie, laat de echte wereld even los en ontdek het bevrijdende gevoel om eens iets niet te begrijpen.


met Jef Neve piano Jasper Høiby contrabas Teus Nobel trompet Nicolas Kummert, Bruno Van der Haegen, Andy Dhondt tenorsax Pieter Kindt bastrombone