WELKOM

WELKOM

 

 

Zoek je een plaats om te komen werken, een babbeltje te slaan, rustig een boek te lezen of gewoon even een koffie te drinken? Dan ben je welkom in de foyer van Den Amer.

 

Meer dan een cultuurcentrum

Den Amer is het bekendste ‘gezicht’ van CC Diest (naast Cinema Paradiso, de Lakenhalle en de zalen op het begijnhof). “Het moet een plaats zijn waar elke Diestenaar al eens over de vloer komt”, zegt schepen van Cultuur Geert Cluckers. “Den Amer is immers veel meer dan een cultuurcentrum: het wil een gezellige ontmoetingsplaats zijn waar waarde en vrije tijd centraal staan voor elke bezoeker.”

Door ook open te zijn wanneer er geen evenementen plaatsvinden, legt het CC nog meer de verbinding met de Diestenaar. Die kan op een laagdrempelige manier kennismaken met het cultuurcentrum en er proeven van de werking. In de toekomst wil het CC die verbinding nog vergroten door gerichte acties, zoals kleine evenementen tijdens de lunch.

De inkleding van de foyer kreeg vorig jaar een duurzame make-over, er speelt muziek, en bezoekers kunnen plaatsnemen in een van de zeteltjes of aan de lange gemeenschapstafel.

 

Koffie, thee en water beschikbaar

Wie overdag naar Den Amer komt, vindt in de foyer niet enkel een zitplaats, maar kan zichzelf in de koffiekast bedienen met fair trade koffie, thee en water. “Een eerste drankje schenken we als warm welkom”, zegt Dave Van Den Broeck, directeur van het CC. “Wie daarna een refill wil, vragen we een bedrag naar keuze in onze spaarpot te stoppen.”

 

Praktisch

De foyer van Den Amer (Nijverheidslaan 24) is open van dinsdag t.e.m. vrijdag tussen 8.30 en 16 uur.