Unrest (Belgische Première)

Jennifer Brea

 • DO 02/11/17 - 19:30
 • ABO & -26: € 5,00
  VVK: € 5,00
  KASSA: € 5,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 
 

De voorverkoop voor deze filmvoorstelling is afgesloten. Er zijn donderdagavond nog enkele tickets te koop aan het onthaal in het Begijnhof.

Dit is geen organisatie van CC Diest. Voor specifieke vragen kan je contact nemen met de organisatie via info@millionsmissing.be.

Wat doe je als je leven plots verandert omdat je een ziekte krijgt die niet wordt begrepen en je bed gebonden maakt?

Filmmaakster en CVS-patiënt Jennifer Brea brengt in Unrest, werkend vanuit bed, haar leven en dat van haar medepatiënten, die wereldwijd met dezelfde problemen worstelen, in beeld. In Unrest laat ze zien hoe zij en haar partner moeten dealen met de invaliderende ziekte CVS die uitputting, pijn en inspanningsintolerantie veroorzaakt. De Belgische première is op 2 november in de Aula van het Begijnhof te Diest. Unrest won verschillende prijzen op filmfestivals en is een eyeopener voor iedereen die nu nog denkt dat CVS een ziekte is van psychosomatische oorsprong.

#MEAction/Millionsmissing Belgium organiseert de première van de film in België, een stadsgenoot heeft er aan meegewerkt. Onlangs verscheen nog in de pers dat de inmiddels zeer omstreden onderzoeken gebaseerd op de vooronderstelling dat ME-patiënten kunnen opknappen of zelfs herstellen door activiteit opbouwende oefentherapie en cognitieve gedragstherapie. We wensen er de aandacht op te vestigen dat het onderzoek, waarop deze resultaten gebaseerd zijn, vorig jaar nog werden herzien. Hieruit bleek dat ze helemaal niet werkzaam zijn, integendeel. Deze film laat zien wat het betekent om met CVS te leven, zowel uit het oogpunt van de patiënten als van de mantelzorgers, familie en vrienden.

Meer info: http://millionsmissing.be