Te Gek!? Intiem (première)

Te Gek!?

 • VR 02/03/12 - 20:30
 • ABO & -26: € 10,00
  VVK: € 12,00
  KASSA: € 14,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest

Te Gek!? Intiem brengt het waargebeurde liefdesverhaal van Wannes en Alda. Hij groeit op in een traditioneel katholiek gezin in Wevelgem. Zij kent een woelige jeugd in Reykjavik. Wanneer Alda naar België komt, ontmoeten de twee elkaar. Wannes wordt smoorverliefd, maar weet niet dat Alda aan manische depressiviteit lijdt. Met vallen en opstaan weet hun liefde te overleven. Het verhaal wordt verteld met woord én met muziek.

Wannes Cappelle speelt Wannes en brengt een aantal beklijvende nummers van zijn groep Het Zesde Metaal. Hij wordt begeleid door Tom Pintens (o.a. ex-Zita Swoon) op piano. Kristien Hemmerechts, schrijfster én meter van Te Gek!? neemt de rol van verteller op zich.

Te Gek!? streeft naar een positieve en correcte beeldvorming van mensen met geestelijke gezondheidsproblemen. Hoewel één op vier personen in België ooit met ernstige psychische problemen te maken krijgt, wordt er nog altijd met mondjesmaat over gepraat. Te Gek!? tracht dit stilzwijgen te doorbreken. Te Gek!? doet dit met muziek, concerten, literaire tournees, tv-reportages, schoolvoorstellingen, lespakketten, krantenkaternen bij De Standaard en de Te Gek!? infomobiel.

Geestelijke gezondheid: praat erover. Luister ernaar. Doorbreek het taboe.

Coproductie: Sint-Annendael Diest en De Muziekfaktorij vzw