Tamino

try-out

 
 
 

Tamino (winnaar nieuwe Lichting 2017) is een 20-jarige zanger/gitarist/pianist uit Antwerpen. Hij maakt sobere, melancholische muziek, vaak traag van tempo altijd rijk in expressie. Tamino, genoemd naar de held uit Mozart’s Die Zauberflote, is geboren in Antwerpen (1996) als Tamino-Amir Moharam Fouad, als zoon van een Belgische moeder en een Egyptische vader.

 

Zijn belangstelling voor de bühne en liefde voor muziek heeft hij van zijn moeder. Zij liet hem al vroeg kennismaken met opera en theater. Zijn muzikale genen heeft hij van vader’s kant: Tamino’s grootvader is de in de Arabische wereld zeer bekende zanger/acteur Moharam Fouad (1934 – 2002).

Het is onvermijdelijk dat Tamino's achtergrond doorsijpelt in zijn muziek. Zijn composities zijn beeldend en niet gespeend van dramatiek, daarnaast waait er een onmiskenbare woestijnwind door zijn muziek.

TAMINO kwam voor de eerste maal aan de oppervlakte met zijn meer dan opgemerkte verschijning tijdens de Radio 1 sessie van Het Zesde Metaal eind 2016.

Ook De Standaard spaarde zijn superlatieven niet na het eindexamen van De Nieuwe Lichting (StuBru): "Zijn single ‘Habibi’ legde de AB ook helemaal aan het eind van de avond onverbiddelijk het zwijgen op: ­zoals Tamino van een diepe croon naar een torenhoge falsetto klimt, dat dwingt respect af."