Blue Bird

Michel Bisceglia Trio

 • DI 24/11/15 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 12,00
  VVK: € 14,00
  KASSA: € 16,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

De film Blue Bird van Gust van den Berghe werd in 2011 geselecteerd voor de ‘Quinzaine des Réalisateurs’ op het filmfestival van Cannes, of, in schoon Nederlands, het platform voor uitzonderlijk cinematografisch talent.

Pianist en componist Michel Bisceglia componeerde twee stukken voor deze film, waarin het specifieke tempo en de onconventionele shots ruimte scheppen voor een enorme muzikale vrijheid. Met dit filmconcert grijpt hij met zijn trio dan ook de kans om te experimenteren met de film ter ondersteuning van zijn muziek. Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke ondersteuning van beeld door muziek. Bisceglia ken je misschien ook van zijn soundtrack voor de kaskraker Marina, waarvoor hij op de 2014 World Soundtrack Awards nog de publieksprijs in ontvangst mocht nemen.

De film Blue Bird is gebaseerd op het ietwat vergeten theaterstuk L’Oiseau Bleu van onze enige Belgische Nobelprijswinnaar tot nog toe: Maurice Maeterlinck.

Genoeg redenen om te komen genieten van deze speciale avond.