Fermenteren: droge en natte methode

Tilly Van Dyck

  • 3 lessen vanaf di 17/03/2026

    DI 17/03/2026 - 19u30 > 22u
    DI 24/03/2026 - 19u30 > 22u
    DI 31/03/2026 - 19u30 > 22u

  • 90 euro (inclusief alle ingrediënten)
  • Begijnhof Diest
    Begijnenkamer

    Infirmeriestraat z/n
    3290 Diest
  • Wachtlijst & ruilshop
    Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

  • Deelnemers: min. 8 – max. 10
  • Meebrengen
    snijplank, keukenmesje, dunschiller, keukenschort en -handdoek

Fermenteren is een bewaar- techniek die iedereen zou moeten kennen. De resultaten zijn namelijk super.

Je legt je persoonlijke smaak- accenten samen met de gekozen groenten, fruit, enz. te gisten in de bokaal. Een ongelofelijk boeiend proces speelt zich in alle rust en stilte af onder jouw ogen: een nieuw gerecht wordt geboren.

Goede bacteriën, schimmels en gisten zetten om in melkzuurbacteriën. Alles in de bokaal doet zijn taak en het proces leidt tot een lekker probiotisch, vitaminerijk resultaat. Je voorraad groeit. Wie van kleuren houdt, wordt aangenaam verrast door de ‘Jackson Pollockbokaal’: een kleurrijk en smakelijk spektakel.

In iedere les bereiden we ook diverse heerlijke kruidendranken.