Wijnland België: een verrassende ontdekkingstocht

Bert Vandenbosch (DipWSET, sommelier-conseil)

  • 4 lessen vanaf wo 04/03/2026

    WO 04/03/2026 - 19u30 > 22u30
    WO 11/03/2026 - 19u30 > 22u30
    WO 18/03/2026 - 19u30 > 22u30
    WO 25/03/2026 - 19u30 > 22u30

  • 200 euro (inclusief proeven van een achttal wijnen per sessie)
  • Begijnhof Diest
    Begijnenkamer

    Infirmeriestraat z/n
    3290 Diest
  • Wachtlijst & ruilshop
    Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

  • Deelnemers: min. 11 – max. 14

Ja, er wordt wijn gemaakt in België. Steeds meer en steeds betere wijn. Met het veranderende klimaat als bondgenoot is Belgische wijn in minder dan 15 jaar uitgegroeid van een curiosum tot een bloeiende economische sector.

In deze cursus krijg je een staalkaart van Belgische wijnen voorgeschoteld. We nemen je mee op een boeiende ontdekkingsreis. Van de Westhoek tot de Gaume, van Haspengouw tot Hageland, van Henegouwen tot Luik. Tijdens vier inspirerende sessies leer je de unieke kenmerken van elk gebied kennen en proef je meer dan 30 verschillende wijnen, elk met hun eigen verhaal en karakter.

We verkennen de unieke terroirs en populaire rassen, zoomen in op trends zoals nieuwe variëteiten, biologische en natuurlijke wijnbouwmethoden. En vanzelfsprekend helpen we je ontdekken welke wijn perfect past bij jouw smaakpalet.