Gember

Tilly Van Dyck

  • 2 lessen vanaf di 09/12/2025

    DI 09/12/2025 - 19u30 > 22u
    DI 16/12/2025 - 19u30 > 22u

  • 60 euro (inclusief alle ingrediënten)
  • Begijnhof Diest
    Begijnenkamer

    Infirmeriestraat z/n
    3290 Diest
  • Wachtlijst & ruilshop
    Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

  • Deelnemers: min. 8 – max. 10
  • Meebrengen
    snijplank, scherp keukenmesje, keukenschort en -handdoek

Deze pittige, populaire wortelstok vraagt om toelichting, om bestudering en om divers gebruik. We leren de inhoudsstoffen en toepassingen van gember kennen. Hoe gebruik je gember bij gewrichtspijn of bij een verkoudheid?

We genieten van diverse gemberdranken en culinaire combi’s. Gemberbier was er trouwens vóór hopbier. Je leert wat ‘stemgember’ is en hoe je gember zelf kan telen.

We bereiden een originele culinaire topper alsook een pijnstillende gembergel en een hoestdempende winterdrank. In iedere les wordt ook een heerlijke gemberdrank bereid.