Het Zesde Metaal

 • WO 30/04/25 - 20:00 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 26,00
  VVK: € 29,00
  KASSA: € 31,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Met Het Langste Jaar bracht Het Zesde Metaal in januari 2024 zijn zesde en meest emotionele plaat uit, enkele maanden na het overlijden van goede vriend en multi-instrumentalist Tom Pintens, die het album nog afwerkte als producer.

Het publiek omarmt band en plaat innig, de clubtour in België en Nederland verkoopt in sneltempo uit, en in de zomer volgen passages langs iconische plekken als Cactusfestival, Dranouter en OLT Rivierenhof.

Stilzitten doen Wannes Cappelle en co daarna niet. Dat gaan ze aan jou overlaten, in een zachte zetel in knusse theaterzalen in Vlaanderen voor een theatertour in het voorjaar van 2025. Al houden ze je natuurlijk niet tegen als je meewiegt met de muziek, of wegdroomt bij de beschouwende en mijmerende songteksten van Cappelle.

De nieuwe plaat, met songs als Het Langste Jaar en Nog Maar Begonnen, staat uiteraard centraal, maar ook HZM-klassiekers krijgen een intiemer arrangement aangemeten en blazen je in een feeërieke setting van je sokken.