Leven (en lijden) met de Britten

Lia van Bekhoven

 • DI 18/03/25 - 20:00 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 15,00
  VVK: € 17,00
  KASSA: € 19,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Wat doe je aan als je wordt uitgenodigd voor een tuinfeest op Buckingham Palace en hoe heeft Brexit het leven in Engeland veranderd?

Toen Lia van Bekhoven zich eind jaren 70 in Londen vestigde, kon je nergens filterkoffie krijgen, hadden Britse huizen vloerbedekking in de wc en moest prins Charles nog aan zijn eerste huwelijk beginnen. Sindsdien versloeg ze, vooral als ‘de stem uit Londen’, alle belangrijke en minder belangrijke ontwikkelingen die zich in het land afspeelden.

Van vredesonderhandelingen in Noord-Ierland tot het fenomeen Boris Johnson, en van de opkomst van Harry Potter tot de dood van prinses Diana.

Anglofiel is van Bekhoven nooit geworden, wel een Nederlandse Londense. In haar theatertour Leven (en lijden) met de Britten informeert ze op onderhoudende toon over hoe je als correspondent voor Nederlandse en Vlaamse media aan je verhalen komt, wat voor mensen de Britten zijn om mee te leven en wat ze aan had op dat tuinfeest in Buckingham Palace.