Alle schone dingen

Toneelhuis / Olympique Dramatique

 • DO 13/03/25 - 20:00 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 15,00
  VVK: € 17,00
  KASSA: € 19,00
 • Den Amer
  Podium

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 
 

Je bent zeven jaar.
Mama ligt in het ziekenhuis.
Papa zegt dat ze ‘iets stoms’ gedaan heeft.
Ze vindt het moeilijk om gelukkig te zijn.

Alle schone dingen is het verhaal van een jongen die, om zijn depressieve en suïcidale moeder opnieuw hoop te geven, aan een lijst begint met alle schone dingen die de moeite waard zijn om het leven te leven.

Ondanks het zware thema is deze theatermonoloog in de eerste plaats een geestige, ontroerende en troostrijke vertelling, in een intieme setting. Een toneelspeler, een paar attributen en een paar heerlijke jazznummers - verder niets. Tom Dewispelaere kruipt in de huid van de verteller, en gaat samen met het publiek op zoek naar wat het leven de moeite waard maakt.

Een hartverwarmend verhaal in tijden van zielennood. Een klein cadeautje voor wie bereid is mee te helpen uitpakken.


De Standaard
★★★ - Poëzie vindt Dewispelaere in zijn aanspreking van het publiek. Hun interventies zijn dan wel half gescript, ze leveren ontwapenende momenten op.

OP HET PODIUM VAN DEN AMER
BEPERKT AANTAL PLAATSEN

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem terecht bij de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op zelfmoord1813.be.