Fledermaus Forever

Muziektheater Transparant, Les Âmes Perdues en DESCHONECOMPANIE

 

De traditie om Die Fledermaus te blijven opvoeren is opmerkelijk. Elk jaar wordt op oudejaarsavond de operette wel ergens in Europa opgevoerd.

In Fledermaus Forever zetten acht spelers de traditie op één enkele avond oneindig verder. Net zoals de personages die koste wat kost op het feest in de tweede acte willen geraken, willen deze spelers koste wat kost dit plezierstuk blijven spelen. Met de riemen die ze hebben, passen ze hun rolverdeling, muziek en tekstmateriaal aan om het verhaal steeds opnieuw gespeeld te krijgen.

In de drang naar blijven feesten, blijven spelen, zit zowel iets moois als iets zeer triest. Het werk Die Fledermaus belichaamt die drang, zowel in haar narratief als in haar uitvoeringspraktijk. Kortom, het ideale muzikale toneelstuk om een stapje dichter te komen bij het antwoord op het vraagstuk: “Waarom blijven spelen? Waarom blijven feesten?”


De Standaard ★★★★
- Een bont feest in een komisch keurslijf. Het gevatte, guitige Fledermaus Forever kleedt de beroemde Strauss-operette in en uit. Deze productie bundelt een groep multitalenten die weten hoe je het klassieke repertoire tot een speeltuin omploegt.


regie Tom Goossens compositie Johann Strauss jr. spel, muziek en zang Tania Van der Sanden, Mitch Van Landeghem, Lucie Plasschaert, Jonathan Kazanga Linga, Ewout Lehoucq, Marjan De Schutter/Naomi Beeldens, Isaak Duerinck en Ecem Topcu


MET INLEIDING