Ascension

Muziektheater Transparant

 • ZO 08/12/24 - 16:30 BESTEL TICKETS!
  ZO 08/12/24 - 20:00 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 16,00
  VVK: € 18,00
  KASSA: € 20,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

Ascension is een virtualrealityvoorstelling van Paul Boereboom en Leon Rogissart waarin de grenzen van opera en de manier waarop we naar de werkelijkheid kijken worden verlegd. Wat is de balans tussen ons emotionele en rationele zelf? Hoe bereik je die? Hoe gaan de twee met elkaar in interactie?

Met Ascension creëren de kunstenaars een ruimte om deze vragen te beantwoorden en bieden een canvas waarop de bezoeker zelf mag reflecteren en associëren. Een plek waar we de verlangens van ons fysieke lichaam en de buitenwereld even mogen loslaten en niets meer hoeven te doen dan bestaan.

De VR-ervaring zorgt door middel van een delicate combinatie van beelden en operamuziek (liveoptredens van sopraan Marie van Luijk en contratenor Arturo den Hartog) dat je loskomt van tijd en ruimte. Na afloop word je voorzichtig uit de kunstmatige wereld gehaald en teruggebracht naar de realiteit.


BEPERKT AANTAL PLAATSEN