History of Britpop

Willy en Maandacht presenteren

 • DO 28/11/24 - 20:00 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 16,00
  VVK: € 18,00
  KASSA: € 20,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Na het overdonderende succes van The History of New Wave is het nu hoog tijd voor een vervolg.

We keren terug naar het Engeland van de vroege jaren 90, waar na de punkexplosie van de late jaren 70 de muziekwereld weer in een vredige slaap is gesukkeld. Vanuit Amerika weerklinken de scheurende gitaren van Nirvana en Pearl Jam, maar in de kelders van Londen wordt er druk gesleuteld aan een nieuwe sound.

De rivaliteit die in de jaren 60 The Beatles en The Rolling Stones tot grote hoogten dreef, zet nu de twee bekendste bands van de Britpop l.nrecht tegenover elkaar: Oasis en Blur. De muziekbladen struikelen over elkaar heen, het publiek smult ervan en de muziekliefhebber is de grote winnaar. Ze schr.ven songs die uit marmer gehouwen z.n en in hun kielzog worden schitterende bands geboren als Pulp, Suede, The Verve en Supergrass.

De band speelt met vuur en de songs worden onnavolgbaar aaneengesmeed door Luc ‘Crapuul de Lux’ Janssen, bewaker van de subcultuur, in deze History of Britpop.


met Luc Janssen verteller Filip Heylens zang & gitaar Leen Diependaele zang & keyboards Kris Delacourt gitaar & zang Bart Van Lierde bas Ron Reuman drums