Swinnema

 
 

Wist je dat Guy Swinnen naast zanger, muzikant en peter van Te Gek!? ook een fervent filmliefhebber is? In samenwerking met Cinema Paradiso groeide dan ook het idee om onze bekende Diestenaar een film te laten programmeren in onze gezellige cinema op de citadel. Onlangs kon je via sociale media @cinemaparadisodiest kiezen tussen twee films die Guy selecteerde. Een van die films kan je komen bekijken op woensdag 15 mei. Dan wordt Cinema Paradiso even omgedoopt tot ‘Swinnema’: de muzikant komt de film inleiden en achteraf is er plaats voor een nabespreking of een selfie.

Guy gaf de keuze tussen twee niet zo voor de hand liggende Aziatische films die allebei baden in neonlicht en melancholie: 'Help me Eros' van Lee Kang­Sheng en 'Fallen Angels' van Wong Kar­Wai.

Jullie kozen voor Fallen AngelsDeze film dompelt je dankzij de uitstekende cinematografie van Christopher Doyle onder in felle kleuren en neonlicht, en volgt de romantische escapades van een huurmoordenaar die uit de business wil stappen en zijn mysterieuze vrouwelijke partner.


Als entree zie je de animatiekortfilm 'E6-D7' van Eno Swinnen. 
In een ziekenhuis opereert een robot. Zijn enige functie maakt hem gelukkig. Toch leert hij communiceren en schaak spelen met een verpleegster, maar niemand kan hem mentaal echt uitdagen. Tot hij een vrouw ontmoet die hem weet te verslaan, ze is immers zijn opvolger. Hun wederzijdse liefde is absoluut, maar de robot zal moeten leren accepteren dat zijn dagen geteld zijn. Iedereen vergeet hem, behalve de vrouw.

 

  • nederlandse ondertiteling
  • deuren open vanaf 19u30
  • tickets 
    geen ticketverkoop ter plaatse, enkel in Den Amer tijdens de openingsuren of online.
      7 euro basisprijs
      4 euro jongerentarief -26 jaar en personen met verhoogde tegemoetkoming.