En Cour(t)s de Route: In de beste families

Kortfilmavond

 • WO 06/03/24 - 20:00 BESTEL TICKETS!
 • VVK: € 7,00
 • Citadel
  Cinema Paradiso

  Citadel
  3290 Diest
 • Duur: 1u09
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

EN COUR(T)S DE ROUTE : Programma #2 IN DE BESTE FAMILIES / AFFAIRES DE FAMILLE

Met selecties op grote festivals als Cannes en Berlijn deden Vlaamse, Waalse en Brusselse kortfilms de voorbije jaren heel wat stof opwaaien. Alleen geraakte dat heugelijke nieuws niet altijd voorbij de taalgrens. Met de steun van de Franse en Vlaamse Gemeenschap willen Dalton Distribution en Agence belge du court métrage daar verandering in brengen met een gezamenlijk kortfilmprogramma. Met het project En cour(t)s de route, nu in het tweede editie, worden vier Belgische kortfilmprogramma's voorgesteld die tijdens het seizoen 2023-2024 in het hele land te zien zullen zijn.


SYNOPSIS

Op Internationale Vrouwendag stellen we In de beste families voor: een nieuwe reeks opmerkzame films, telkens geregisseerd door een nieuwe generatie vrouwelijke filmmakers. Elk van deze films toont op treffende wijze wat het betekent om met elkaar verbonden te zijn: soms komen we verder juist omdat we elkaar hebben, soms hebben we geen andere keuze dan samen verder te gaan.


Totale duurtijd: 1 u 9 minuten

Dialogen: nederlands, frans

Ondertitels: nederlands, frans

 

Het programma bestaat uit de volgende films:

Gun
Charlotte Lybaert / 2022 / 17 min
Een relatie opbouwen is nooit makkelijk, maar als er kinderen bij betrokken zijn, verandert het speelveld radicaal. De prille liefde tussen Joris en Eva raakt in een stroomversnelling wanneer hun gezin voor het eerst samenkomt.

Openingsfilm, Kortfilmfestival Leuven, 2022

Officiële selectie, Brussels Short Film Festival, 2023

 

Drôle d’oiseau
Anouk Fortunier / 2015 / 14 min
Wanneer Zoë een opstel over het weekend moet schrijven, vertelt ze over haar bipolaire vader Pierre, ook al gebruikt Zoë zelf dit woord niet. Na school pikt haar vader haar op en gaan ze verder op avontuur, terwijl Zoë probeert een evenwicht te vinden tussen Pierres dagelijkse strijd en haar eigen levendige fantasie.

VAF Wildcard Fictie, 2015

Publieksprijs, Film Fest Gent, 2015

Beste Debuut, Kortfilmfestival Leuven, 2015

 

De Veestapel aan de Kribbe
Julie Vanlerberghe, Breyten Van Der Donck / 2023 / 14 min.
Kerstavond, ergens in de jaren ‘90. Voor het eerst wordt het familiefeest niet meer georganiseerd door tante Greet, maar bij Julie thuis waar haar mama alles uit de kast haalt om het feest te doen slagen en haar familie te imponeren.

Officiele selectie, Kortfilmfestival Leuven 2023

 

L’indigestion
Mathilde Remy / 2016 / 6 min
Een familiediner wordt georganiseerd ter ere van de verjaardag van de grootmoeder. Tijdens deze maaltijd worden de spanningen, angsten en onderliggende conflicten binnen de familie zichtbaar.

Brussels Short Film Festival - Nationale Publieksprijs & Speciale Vermelding van de Jury

Hamburg Animation Award - Derde Prijs

Monstronale Festival - Eerste Prijs

 

Se dit d'un cerf qui quitte son bois
Salomé Crickx / 2023 / 20 min
Vandaag is het de 167e jaarlijkse vervelling, een ceremonie die alle generaties bijeenbrengt om ideologische vernieuwing te bevorderen. Dit jaar is het de beurt aan Ben en zijn ouders om deze mooie traditie in familieverband te vieren.

Brussels Short Film Festival - Persprijs - 'RTBF-La Trois'-prijs - Speciale Vermelding van de Jury - Beste Montageprijs: Waterlot Romain

Internationaal Kortfilmfestival in Saguenay - Blik op de Korte Film - Prijs van de Quebecse Critici AQCC

Neuchâtel International Fantastic Film Festival - Méliès d'Argent

 

 

 • deuren open vanaf 19u30
 • tickets 
  geen ticketverkoop ter plaatse, enkel in Den Amer tijdens de openingsuren of online.
      7 euro basisprijs
      4 euro jongerentarief -26 jaar en personen met verhoogde tegemoetkoming.