En Cour(t)s de Route: L'amour tout court

Kortfilmavond

 

EN COUR(T)S DE ROUTE : Programma #1 L’AMOUR TOUT COURT

Cinema Paradiso is vanaf nu vertoner van En Cour(t)s de Route! In deze tweede editie van het initiatief, gesteund door de Franse en Vlaamse Gemeenschap, slaan Dalton Distribution en Agence belge du court métrage opnieuw de handen ineen om de meest opmerkelijke Vlaamse, Waalse en Brusselse kortfilms van de afgelopen jaren over de taalgrens heen te presenteren. Het project gaat van start in november 2023 en omvat vier Belgische kortfilmprogramma's die gedurende het seizoen 2023-2024 in het hele land te bewonderen zijn.

De eerste reeks staat volledig in het teken van liefde, dat tijdloze thema waarover we nooit uitgepraat raken. "L'amour tout court" omvat vier kortfilms die de vele nuances van liefde belichten: het verlangen ernaar, de zoektocht ernaar, de moed die het vergt en het inzicht dat relaties in diverse vormen kunnen bloeien.

Totale duurtijd: 1u16

Dialogen: Nederlands, Frans

Ondertitels: Nederlands, Frans

 

Het programma bestaat uit de volgende films:

Des choses en commun
Ann Sirot et Raphaël Balboni / 2020 / 24 min
Aan boord van deelauto's kruisen hun lotsbestemmingen elkaar. Of het nu gaat om een bezoek aan een winkelcentrum, een festival, een bruiloft, of gewoon een ritje met een rijinstructeur, bestuurders en passagiers testen en (her)ontdekken liefde, vriendschap of familie…

Brussels Short Film Festival

Festival du film de Sarlat - Prix du jury

Le Court en dit Long - Prix du public

 

La Chair
Jean Le Peltier / 2019 / 17 min
Vincent, een acteur die zich comfortabeler voelt op het podium dan met het uiten van zijn liefde, vermoeid van het ronddwalen op datingapps en tevergeefs op zoek naar liefde, wordt beïnvloed door zijn gesprekken met een oude man die hem eraan herinnert dat zijn verlegenheid en angst om belachelijk over te komen niet zullen verdwijnen met de tijd.

Brussels Short Film Festival - 2019

Festival Les Enfants Terribles

 

High Jump
Lennert Madou/ 2021 / 12 min
Otto woont in een afgelegen dorp, waar hij zijn vrije tijd vooral spendeert met zijn twee beste vrienden. Ondanks dit gezelschap, heeft hij een groot gemis in zijn leven. Zijn vriendje, die professioneel danser is, woont honderden kilometers bij hem vandaan.

Beste Debuut Kortfilmfestival Leuven 2021 - Beste Debuut Kortfilmfestival Leuven 2021

Brussel Film Festival 2022 - Beste Belgische Film

Helsinki International Film Festival - Love and Anarchy 2022

 

De zeer vermoeide man en de vrouw die hartstochtelijk van bonsai hield
Nyk Dekeyser, Evelien Declercq / 2022 / 23 min
Wanneer een vrouw reageert op de merkwaardige advertentie 'Man zoekt vrouw om voor te sterven' is dat het begin van een bijzonder liefdesverhaal. De man is moe, doodmoe. Hij wil sterven, maar het lukt niet. Terwijl zij haar bonsaiboompjes verzorgt, helpt ze de man om te sterven. Langzaamaan groeit hij naar haar toe en vormt en knipt zij de liefde.

Officiële selectie Kortfilmfestival Leuven  2022

 

  • deuren open vanaf 19u30
  • tickets 
    geen ticketverkoop ter plaatse, enkel in Den Amer tijdens de openingsuren of online.
      7 euro basisprijs
      4 euro jongerentarief -26 jaar en personen met verhoogde tegemoetkoming.