Dox Office: Whale nation

Jean-Albert Lievre

 

Een bultrugwalvis is aangespoeld op een afgelegen kust. De strijd om zijn leven te redden, is de start van een ontdekkingsreis naar de bijzondere wereld van deze buitengewone wezens uit de diepzee. Een adembenemende reis naar onontdekte gebieden waar deze reuzen een ongelooflijk rijk en complex sociaal leven blijken te hebben, in een samenleving waarvan we nog maar weinig weten.

Als voormalig diepzeeduiker en ambassadeur van Sea Shepherd, de stichting die zich inzet voor het behoud van de oceanen, was het voor Tom Waes vanzelfsprekend om de verteller te worden voor deze adembenemende natuurfilm. Hij neemt hiermee het stokje over van Franse acteur Jean Dujardin, de vertelstem voor de oorspronkelijke Franse versie.
Tom Waes over zijn bijdrage aan Whale Nation: “Het is heel fijn om het verhaal te vertellen vanuit het standpunt van de walvissen. Deze zoogdieren worden onderschat en zoals je kan zien in de film zijn dit fantastische intelligente wezens die voor het overleven van onze oceaan zorgen. We moeten ze eigenlijk heel goed soigneren. Het is een serieus onderwerp maar met genoeg rustpunten van muziek en ongelofelijke beelden. Je wordt volledig meegetrokken in hun wereld.”
 

Deze film is ook geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

 

  • deuren open vanaf 19u30
  • tickets 
    geen ticketverkoop ter plaatse, enkel in Den Amer tijdens de openingsuren of online.
      7 euro basisprijs
      4 euro jongerentarief -26 jaar en personen met verhoogde tegemoetkoming.