Het Komt Voor In De Beste Families

Mathias Vergels & Manu Huylebroeck

Zanger en acteur Mathias Vergels – bij het brede publiek bekend als ‘Lowieke’ uit de VRTserie ‘Thuis’ – en zijn ‘compagnon de route’ Manu Huylebroeck brengen muziek (gitaar en zang) en verhalen uit hun eigen leven én uit het net verschenen boek ‘Het Komt Voor In De Beste Families’.

Hoe ervaar je onmacht, angst en verdriet als iemand in je familie of omgeving een ernstig psychisch probleem blijkt te hebben? Wat geeft kracht en wat biedt hoop? Deze taboedoorbrekende voorstelling is een samenwerking tussen Te Gek!? en Similes.

Similes, familievereniging geestelijke gezondheid, vierde in februari 2023 haar 50-jarige bestaan met de publicatie van ‘Het Komt Voor In De Beste Families’ (Borgerhoff & Lamberigts). Dit openhartige, unieke non-fictieboek biedt de lezer zicht op de impact die mentale problemen onvermijdelijk ook hebben op vrienden en familie van de persoon met een psychische kwetsbaarheid. Het boek ligt aan de basis van deze al net zo buitengewone voorstelling waarmee Mathias en Manu iedereen in het publiek een hart onder de riem zullen steken.

De organisatie Te Gek!? doet er al vele jaren alles aan, met Selah Sue als meter en Guy Swinnen als peter, om problemen met geestelijke gezondheid op de ruimst mogelijke schaal bespreekbaar te maken.

De Open Geesttournee ‘Het Komt Voor In De Beste Families’ kadert in de Te Gek!?- jaarcampagne van 2023: de eerste Open Geestdagen in Vlaanderen.

 

Foto: © Koen Bauters

De zaaldeuren openen ongeveer 15 min voor aanvang van de voorstelling. Er is geen drankgelegenheid, café De Kapel is gesloten op do 21/09/2023.

 

Dit is geen organisatie van CC Diest.

Voor meer info kan je terecht op www.sad.be/opengeest.

Een organisatie van Sint-Annendael in het kader van Te Gek!? - De Open Geesttournee.