Aulus

Poltrock ft. Sun*Sun*Sun

 • DI 14/05/24 - 20:00 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 15,00
  VVK: € 17,00
  KASSA: € 19,00
 • Begijnhof Diest
  Sint-Catharinakerk

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Mei 2022. In een verlaten hotel in Aulus-Les-Bains, een bergdorpje in de Franse Pyreneeën, staat een oude piano. David Poltrock zet zich aan het instrument en tokkelt achteloos enkele noten. Bij het vijf maanden durend creatief proces dat op die godvergeten plek in gang wordt gezet, tast Poltrock zijn grenzen af.

Hij wil zijn piano’s - jawel, er zijn er vier - ruw en eerlijk opnemen en bewerkt ze aansluitend met tape- effecten, cassette-loops en oude analoge effect- apparaten. Op zoek naar een nieuw geluid schakelt Poltrock ook het Sun*Sun*Sun String Orchestra in. Vrienden van het huis die al podium en studio deelden met o.a. Einstürzende Neubauten, John Cale, Belle & Sebastian en Cinematic Orchestra. Dit kwartet slaagt erin om Poltrock’s breekbare, intieme en fluisterende ideeën bezield op tape te zetten. Het kwartet schittert op Ceint (Aller), Bray Dunes en Belfast (Louis XXIV) maar schikt zich ook graag in een dienende en symbiotische rol met de piano.

Vijf jaar na de bejubelde trilogie Mutes, Moods & Machines is er dus het tweeluik Aulus I (mei 2023) en Aulus II (november 2023).

Geen betere setting dan de Begijnhofkerk om dit intieme concert mee te maken.