The Belgian Soundtrack

Robin Broos en Tom 'Pélé' Peeters

 • DI 07/05/24 - 20:00 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 13,00
  VVK: € 15,00
  KASSA: € 17,00
 • Citadel
  Cinema Paradiso

  Citadel
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Heeft Ennio Morricone ooit in België gewerkt? Wat deed Herman Van Veen in een Vlaamse seksfilm? Hoe werd een pralinemaker/gynaecoloog/muzikant ook cineast? Welke Belg mocht er bijna de muziek schrijven voor The Mission? En wat hebben The Hunger Games, Jurassic Park en The Whale met elkaar gemeen?

De filmgeschiedenis zit vol verrassende verhalen, als je maar lang genoeg graaft. Robin Broos (filmjournalist, auteur en presentator van The Original Soundtrack op Klara) en Tom ‘Pélé’ Peeters (muzikant/componist/Ennio Morricone connaisseur) duiken in de Belgische filmgeschiedenis op zoek naar muzikale parels, opvallende rariteiten en straffe verhalen.

Hun relaas zie je in The Belgian Soundtrack, een voorstelling vol leuke weetjes, pittige anekdotes, muzikale vergelijkingen, verrassende mash-ups en héél veel fragmenten. Een avond voor wie houdt van film, muziek of de combinatie van beide.