The Hickey Underworld

Diestortion

 • VR 03/05/24 - 20:00 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 14,00
  VVK: € 16,00
  KASSA: € 18,00
 • JH Tijl
  JH Tijl

  Begijnenstraat 1 / A
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Het was zondag 26 maart 2006. Met enkele gelijkgestemden woonden we de finale van Humo’s Rock Rally bij in de AB en we waren juist getuige geweest van een mokerslag verpakt als noise door The Hickey Underworld. Een deel van het publiek was laaiend enthousiast, anderen begrepen dit zootje ongeregeld niet. Maar enkele uren later ging het viertal uit Antwerpen wél met de overwinning lopen, ten koste van onder andere The Black Box Revelation en Balthazar.

Het begin van een dol decennium met optredens op onder andere Pukkelpop en Werchter. Lennert Coorevits van de Compact Disc Dummies zei over het nummer ‘Future Words’: “De combinatie van rauwe en donkere elementen met dat meezingbare popgehalte is wat het voor mij één van de beste nummers maakt die ooit in ons land geschreven zijn”.

Het sprookje van The Hickey Underworld duurde tien jaar en toen was het op. Maar omdat een comeback nog altijd leuker is dan een split, kunnen we in 2024 dus opnieuw genieten van de catchy rifs, de noise en het ijselijke geschreeuw van The Hickey Underworld.

Welkom terug!