There Never Was a Box

Femke Van der Steen & Tristan Feyten

 • DO 22/02/24 - 20:00 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 13,00
  VVK: € 15,00
  KASSA: € 17,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

There Never Was a Box is een non-dualistisch overgangsritueel van zowel vijf mannelijke spelers en een muzikant om op zoek te gaan naar wat een gezonde vorm van (hun) mannelijkheid zou kunnen zijn, als van schrijfster en regisseur Femke Van der Steen om van mannen te kunnen houden. Op een dansante, bombastische, speelse wijze verkennen ze wat het betekent om je (als man) te identificeren, en welke gevolgen dat kan hebben voor zij die dat niet doen.

De voorstelling is een tragikomische poëtische herinterpretatie van oude verhalen en verbindt op humoristische, brutale wijze het aloude met het hypermoderne en futuristische. Met tekst, elektronische livemuziek, futuristische kostuums, beweging en grote abstracte poppen, worden linken gelegd tussen het goddelijke, spirituele, fysische, politieke, en psychologische en nagedacht over alternatieve toekomstbeelden.

 

Eigen Kweek is een talentontwikkelingstraject voor jonge podiumkunstenaars én aspirant zakelijk leiders. Het traject vindt intussen plaats in drie provincies (Vlaams-Brabant, Antwerpen en West-Vlaanderen) en ondersteunt theatermakers die hun eerste stappen zetten als professioneel maker. Zij krijgen de kans om een allereerste eigen productie te realiseren. En dit met voldoende tijd, ruimte, ondersteuning en budget. Na de creatie doen ze een tournee langs de ondersteunende cultuurcentra.