Tirade #6 : 59

Stijn Meuris

 • DO 08/02/24 - 20:00
 • ABO & -26: € 16,00
  VVK: € 18,00
  KASSA: € 20,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Stijn Meuris is net geen zestig - het was ook voor hem even schrikken.

59 jaar lang is hij al aanwezig in dit rare landje. Lang genoeg om wat dingetjes geleerd te hebben, net niet lang genoeg om het kind definitief uit de man te verdrijven. 59 worden was een bizar kantelpunt in zijn leven. En in dat van vele tienduizenden anderen, want nooit eerder waren er zoveel zestigers en bijna-zestigers in Vlaanderen. We vormen samen the moral majority, mensen!

Stijn analyseert op geheel eigen wijze en met veel humor en scherpzinnigheid het afgelopen jaar - dat van ons allemaal en dat van hemzelf.

Het gaat over wat is geweest, en over wat ons nog rest. Dat laatste is steeds minder, maar dat maakt niet uit: ruim anderhalf uur lang neemt Stijn Meuris zijn publiek mee op een trip doorheen herkenbare situaties en irritaties. Hij connecteert gebeurtenissen uit politiek, cultuur en samenleving tot een hilarisch verhaal dat je met enige goeie wil een eindejaarsconference zou kunnen noemen. Of solotheater, of gewoon storytelling. Of ook niet.

Hoe dan ook, 59 raast als een trein, waardoor zestig ineens nog veraf lijkt.