Alles over Edgar Allan Poe

Don Vitalski, Jean Paul Van Bendegem & Johan Braeckman

 • DI 30/01/24 - 20:00
 • ABO & -26: € 15,00
  VVK: € 17,00
  KASSA: € 19,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Na hun succesvolle, zeer levendige en vermakelijke lezingen over Frankenstein en Sherlock Holmes, slaan Don Vitalski, Jean Paul Van Bendegem en Johan Braeckman hun handen opnieuw in elkaar, ditmaal om hun licht te doen schijnen over de meest raadselachtige Amerikaanse suspense-auteur aller tijden: de onvolprezen Edgar Allan Poe (1808-1848).

Grondlegger van het griezelverhaal, uitvinder van het genre van de detective. Geëxalteerd romanticus, professioneel drankorgel, uiterst gevreesd literair criticus. De bedenker en liefhebber van extreem moeilijke rebussen en raadsels. Waarom vond deze Edgar Allan Poe het houden van slaven een goed idee, terwijl anderen in het midden van de 19e eeuw juist ijverden voor hun vrijlating? Wat deed deze vreemde man op het eind van zijn leven in dat kleine, armoedige boerderijtje in de bossen van New York? Hoe komt het dat hij de eerste was om zich de vraag te stellen waarom het ’s nachts altijd zo donker is? In welke mate voorspelde hij zelfs de Big Bang Theorie? En op wat voor een uiterst raadselachtige manier is hij, op zo’n vroege leeftijd, gestorven?

Al deze indringende vragen worden kwiek en trefzeker beantwoord, middels een fijne, avondvullende voorstelling, gebracht door dé drie allermeest eloquente literatuurliefhebbers en volkstoesprekers van Vlaanderen.