Mount Cope album release show

Stoop Kid

 • ZA 25/11/23 - 20:00 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 12,00
  VVK: € 14,00
  KASSA: € 16,00
 • Den Amer
  Podium

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Duur: 120 min
 
 

Jens Rubens van Stoop Kid viel bij zijn geboorte in een vat vol rammelende gitaren en draagt daar, gelukkig voor ons, nog altijd de sporen van. Nadat hij op jongere leeftijd als gitarist in verschillende punk-, hardcore- en indiebands speelde, besloot hij een aantal jaren geleden toch om zijn eigen weg te gaan. Een logische stap, want Rubens zat met beide voeten al stevig geworteld in de lokale DIY-scene. Het resultaat was Camp Careful, een eerste album waarin persoonlijke thema’s als depressie, sociale angsten en vervreemding centraal stonden.

Stoop Kid werd opgemerkt door het productiehuis van de Muziekgieterij in Maastricht en werd er zelfs artist in residence, waardoor Jens voor de eerste keer aan de slag kon in een professionele studio voor de opnames van het tweede album. Tien demo’s werden zorgvuldig heropgenomen en gemixt met de hulp van producer Rob Driessen. Loops werden ingewisseld voor live drums, lo-fi werd higher-fi en Mount Cope, Stoop Kids tweede full album, kreeg vorm.

Mount Cope gaat over het leven na de depressie en de angst voor herval, over het verliezen van een moeder op 27-jarige leeftijd, en over simpelweg 30 worden en alle existentiële vragen die je daar gratis bij krijgt. Met dit album wil Stoop Kid elke dag vieren dat het een beetje beter gaat dan de dag ervoor en benadrukken dat gewoon rondkomen perfect een einddoel kan zijn.

Het label V2 Records blijkt alvast onder de indruk en brengt het album uit in het najaar van 2023. Een thuismatch en een must voor elke Diestse muziekliefhebber!

 

Voorprogramma: Junior
Junior is een zeskoppige indierockband die furore maakt sinds de release van hun goed ontvangen EP, "Are We There Yet?" resulterend in airplay op verschillende radiostations en toevoegingen aan populaire redactionele Spotify-afspeellijsten. De muziek van de band kan worden omschreven als een mix van Indie rock en Americana, met invloeden van onder meer Bright Eyes, Big Thief en Alex G. En dit terwijl ze toch een authentiek geluid behouden dat wordt gekenmerkt door hun rijke arrangementen, intieme teksten en hartelijke optredens.

 

STAAND CONCERT
OP HET PODIUM VAN DEN AMER