EXIT

Circumstances

 • ZA 27/01/24 - 20:00 UITVERKOCHT
 • ABO & -26: € 12,00
  VVK: € 14,00
  KASSA: € 16,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Geen iedereen zonder mij, geen ik zonder de ander.

In EXIT ontmoeten vier individuen, die één collectief pad bewandelen, elkaar. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico …

We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep?

EXIT is een spannende en impressionante voorstelling van circus- en dansgezelschap Circumstances waar beweging, partneracrobatie en balanceren samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline: bascule, straps, trapeze en acrodans. De thematiek valt samen met de inhoud: vier individuele disciplines in één collectieve taal.

Ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

De Standaard **** - Het stuk bouwt slim op naar een adembenemende apotheose. […] De performers hijsen zich de lucht in, glijden van de muur en zoeken met z’n vieren een balans die ze uiteindelijk ook vinden. Indrukwekkend!