Pass Thru Fire

The music of Lou Reed

 • VR 19/01/24 - 20:00 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 19,00
  VVK: € 21,00
  KASSA: € 23,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Op 27 oktober 2023 zal het exact 10 jaar geleden zijn dat Lou Reed het tijdelijke voor het eeuwige wisselde. Een goede reden dus om de man en zijn muziek volop te eren. Lou Reed wordt weleens ‘Godfather of Punk’ genoemd, maar dat is toch zeer kort door de bocht en doet de man zowel op muzikaal als op tekstueel vlak vooral oneer aan.

Lewis Allan Reed, op 2 maart 1942 geboren in Brooklyn, NYC, zouden we eerder als ‘Chroniqueur van de New Yorkse zelfkant’ omschrijven. Hij was de gitarist, zanger en voornaamste songschrijver van Velvet Underground en had een solocarrière van om en bij de vijf decennia. Zelf omschrijft hij zijn liederen als novellen, wars van sentimentaliteit en clichés, maar wel onder de noemer Rock & Roll. Als er iemand de titel ‘Rock & Roll Poet’ verdient, dan is het wel Lou!

Materiaal genoeg dus voor de bandleden om er hun tanden in te zetten. De hits ‘Perfect Day’, ‘Sweet Jane’, ‘Walk on the Wild Side’ komen uiteraard aan bod maar ook minder bekende albumsongs zullen niet geschuwd worden.

Zet je schrap en ga door het vuur met de Lou Reed Tribute Band!

 

met Patrick Riguelle zang, gitaar, lapsteel Guy Swinnen zang, gitaar Bjorn Eriksson zang, gitaar, pedalsteel Piet De Pessemier zang, gitaar Axl Peleman bas Jan Hautekiet keys Seraphine Stragier cello, viool, harp, drums