LeNoise

celebrates Neil Young's Harvest

 • ZA 16/12/23 - 20:00 UITVERKOCHT
 • ABO & -26: € 15,00
  VVK: € 17,00
  KASSA: € 19,00
 • Den Amer
  Podium

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Duur: 2u
 

Zeg niet zomaar coverband tegen een tributeband en zeg zeker niet zomaar tributeband tegen LeNoise. Want het geesteskind van Piet De Pessemier, de man die al Americana ademde in Herk-de-Stad toen daar nog geen houthakkershemd gespot was, is veel meer dan dat. Samen met zijn kompanen uit alle windstreken van het Belgisch poparchief eert hij sinds 2017 Neil Young & Crazy Horse. Young is - samen met Joni Mitchell - waarschijnlijk de grootste (ook letterlijk) nog levende Canadese artiest uit de golden sixties en de daaropvolgende decennia.

In 2022 werd Harvest, Youngs meest toegankelijke album uit 1972 met zijn grootste en enige nummer 1 hit ‘Heart of Gold’, vijftig jaar.

Om dit te vieren trok LeNoise in een XL-bezetting naar de Belgische en Nederlandse podia. Met extra leden Frank Saenen (The Scabs) op piano en Davy Jansen (Mad About Mountains) op pedal steel, wekten ze het geluid van Neils begeleidingsband The Stray Gators tot leven.

De liefhebbers van het verschroeiende Neil-werk blijven tijdens deze concerten niet in de kou staan, want na de schoonheid van Harvest blijft LeNoise doen waar het goed in is: eer betuigen aan Crazy Horse.

 

STAAND CONCERT
OP HET PODIUM VAN DEN AMER