Julien Tassin Quartet

Great Expectations

 

Soms koesteren we hoge verwachtingen, maar worden we verrast door onvoorziene wendingen. Deze momenten herinneren ons aan de cruciale rol die veerkracht en (zelf)geloof spelen in ons leven. Dat is precies wat Julien Tassin met zijn nieuwste album, “Great Expectations”, wil verkennen: zijn eigen ervaringen met hoop, vreugde en teleurstelling. 

Vorig jaar zou trompettist Ron Miles de speciale gast van Julien zijn voor een optreden in Bozar, Brussel, waar hij het trio zou versterken naast Dré Pallemaerts en Nicolas Thys. Tot ieders grote spijt overleed Miles onverwachts. Ondanks dat enorme verlies bleef Tassin muziek schrijven voor het project. Hij nodigde de Amerikaanse trompettist Jason Palmer (Roy Hanes, Herbie Hancock, Jimmy Smith, Wynton Marsalis, Kurt Rosenwinkel, Ravi Coltrane, Mark Turner) uit om zich bij het trio te voegen, wat uiteindelijk leidde tot de opnames van het nieuwe album. 

Net als in de klassieke muziek, bestaan de meeste stukken uit verschillende delen die elk een eigen stemming & sfeer weerspiegelen. De verrassende wendingen in de muziek sluiten nadeloos aan bij het overkoepelende thema, waarbij elk nummer een verhaal vertelt dat moeiteloos overgaat tussen verschillende grooves, met behoud van een filmische ondertoon. Toch blijft er ook ruimte voor improvisatie en interactie, wat altijd al de kracht is van het gezelschap. Tassins fascinatie voor blues is overal voelbaar doorheen de muziek. Het resultaat is een indrukwekkende mix van blues, jazz en rock, verweven tot een betoverend geheel. 

Het album vloeide voort uit drie live-opnames tijdens een eerste tournee en geeft op authentieke wijze de rauwe, organische energie van de band weer. Het resultaat is een frisse en levendige sound die de eindeloze creativiteit van het quartet laat horen. “Great Expectations” wordt op 10 november uitgebracht op W.E.R.F. Records & IGLOO Records.  

* “Jason Palmer zal door onverwachte omstandigheden het quartet niet kunnen vervoegen op de release tour". Hij zal vervangen worden door de Amerikaans - Eritrese trompettist Hermon Mehari. Deze meer dan volwaardige vervanger zal de composities van “Great Expectations” met eigen verve, brio en overtuiging brengen samen met Julien Tassin, Nicolas Thys en Dré Pallemaerts. Lees meer over Hermon Mehari: https://www.hermonmehari.com/about

 

Bandleden
- Julien Tassin: gitaar
- Nicolas Thys: bas
- Dré Pallemaerts: drums
- Hermon Mehari: trompet