MDC III

 • DI 24/10/23 - 20:00 AFGELAST
 • ABO & -26: € 15,00
  VVK: € 18,00
  KASSA: € 20,00
 • Den Amer
  Podium

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest

Om medische redenen wordt dit concert geannuleerd. Alle ticketkopers werden persoonlijk verwittigd.

 
Het is een klassieke vraag: als je één plaat mocht meenemen naar een onbewoond eiland, welke zou het dan zijn? De kans is groot dat Mattias De Craene Interstellar Space zou antwoorden, John Coltranes postuum uitgebrachte duo-album met Rashied Ali. Een album waar de combinatie van sax en drums samenkomt tot iets wat te groot is voor woorden.

Multi-instrumentalist De Craene was zich bewust van het historische keerpunt van deze opnames en daaruit onstond zijn eigen project MDC III. Een opvallend verschil: De Craene nodigde niet één, maar twee drummers uit. Simon Segers en Lennert Jacobs, die al actief waren in de werelden van jazz, pop, vrije improvisatie en experimentele muziek. Zij vormen de ideale aanvulling op De Craenes visie. Terwijl het gebruik van een blokfluit, elektronica en percussie de muziek voorbij de klassieke akoestische beperkingen stuurt, wordt het resultaat opvallend rijk aan contrasten.

Het trio maakte al enkele platen, maar het vorig jaar verschenen Drawn in Dusk is een voorlopig hoogtepunt. De muziek voelt vrij (vrij van beperkingen, vrij om zijn eigen logica te kiezen), maar nodigt ook uit. Een niet te missen clubconcert.

 

OP HET PODIUM VAN DEN AMER
BEPERKT AANTAL ZITPLAATSEN