Looking to Glide

Ruben Block

 • DO 12/10/23 - 20:00
 • ABO & -26: € 25,00
  VVK: € 28,00
  KASSA: € 30,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Eén van onze favoriete platen aller tijden is Kiko van Los Lobos uit 1992. De band bestond toen al een kleine twintig jaar, maar klonk met dat album plots volledig anders. Dat was grotendeels de verdienste van Mitchel Froom, de producer.

Dat wist Ruben Block van Triggerfinger ook en hij vroeg Froom om achter de knoppen te zitten bij hun plaat Colossus uit 2017. “Mitchell Froom leerde ons op een andere manier naar Triggerfinger kijken”, zei hij onlangs in De Morgen. “We hoefden niet per se groot en hard te klinken om indruk te maken.”

En ook voor zijn eerste soloplaat Looking to Glide wist Block de Amerikaan te strikken. Hij bleek de ideale sparringpartner. De muziek die Ruben Block solo maakt is grillig, soms donker, en met teksten waarin licht en duisternis elkaar bij de hand nemen en een vreemde dans inzetten.

Het project werd een album waar de muziekliefhebber op termijn veel en uiteenlopend plezier aan kan hebben. Elke song is een ontdekkingstocht, met details in arrangementen en instrumentatie, met vondsten die zich pas gaandeweg kenbaar maken.