Back to Bach

Kaat Schraepen

Tijdens deze muzikale reis zal je het enigma van Johannes Sebastian Bach als inspiratie voor de muziek van de 20e-eeuwse Paul Hindemith en Max Reger ontdekken. Wat verbindt deze werken met Bachs werken die 200 jaar eerder geschreven werden? Wat maakt dat deze componisten zo dicht en tegelijk ook zo ver van elkaar staan? En hoe maakt de verbinding met Bach hun muziek toegankelijker dan eerst gedacht?

Altvioliste Kaat Schraepen (2000), geboren en getogen in Diest, voelde zich meteen aangesproken toen ze de diepe en warme klank van de altviool hoorde. In Back to Bach zet ze die in de hoofdrol: één instrument creëert een hele wereld. Haar prille muziekstudie, gestart aan de HAMW te Diest, zet ze momenteel verder bij Mikhail Zemtsov aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Als prijswinnaar van verschillende nationale en internationale competities is Kaat Schraepen één van de meest noemenswaardige altviolisten van haar generatie.
 

Programma Cello Suite No.6, BWV1012 – J.S. Bach / Solo Suite in G minor Op.131d, No.1 – M. Reger / Solo Sonata Op.25 No.1 – P. Hindemith

 

i.s.m.