Perceptions

Compagnie Bivouac (FR)

  • VR 22/09/23 - 20:00
    ZA 23/09/23 - 20:00
  • Gratis
  • Citadel
    Citadel
    3290 Diest
  • Duur: 50 min
 

Deze voorstelling is gratis, zonder ticketreservatie. We voorzien een 500-tal zitplaatsen. 
 

We starten het nieuwe cultuurseizoen met Perceptions, een bijzondere buitenshow van Cie Bivouac, waarin circus wetenschap ontmoet.

Een groot draaiend wiel. Een reis naar het hart van een bewegende, chaotische wereld. Een wereld die gewoonlijk onzichtbaar is voor het blote oog. Naarmate de verkenning door de mens verder evolueert, verandert de zwevende wereld en wordt ze onvoorspelbaar. De snaren trillen, de materie trekt aan en buigt af, waardoor de leegte blijft bestaan. Een uitnodiging om te dromen van andere werkelijkheden. Elk onderdeel van dit wiel wordt in beweging gezet door een motor. Een motor die het ritme oplegt aan de artiesten. Maar wat als de motor stopt en de acrobaten hun eigen ritme creëren en meester worden in deze beweging?

Compagnie Bivouac is een Frans gezelschap van wereldklasse dat circus en indrukwekkende installaties samenbrengt. Wie goed oplet, ziet inspiratie uit de kwantumfysica. Maar nestel je vooral op je stoel en geniet van de combinatie van circus, dans en livemuziek.

 

Dit kadert in het stadsfestival