Diestortion: The Secret Sessions

Niels Orens + Crank (voorprogramma)

 • DO 08/06/23 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 10,00
  KASSA: € 10,00
 • Secret Location
  Locatie nog te bepalen

  unknown
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Niels Orens: Gedreven door technologie is dit jonge talent voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om geluid te genereren. De harmonieuze samenhang tussen zijn akoestische en elektronische geluiden resulteert in een kleurrijk palet van emoties waar je ziel zich in kan vinden. Door de ritmische patronen te combineren met ruimtelijke sound design en diepe basgeluiden, zorgt hij voor een unieke sonische ervaring. Met invloeden als Max Cooper, Floating Points en Massive Attack wordt het moeilijk om de kruising tussen verschillende genres te onderscheiden waardoor hij ruimte kan maken voor iets nieuws.

Als een van de Belgische Sound Track laureaten van 2021-2022 zit Niels Orens niet stil. Terwijl hij zijn ondervraging tussen de kruispunten van muziek, technologie en beeldende kunst voortzet, verlegt hij de grenzen van elektronische liveperformances. Op het podium creëert hij met zijn cello dichte en gevoelige loops in combinatie met zorgvuldig geconstrueerde beats. Dit maakt zijn live shows echt uniek. Voeg daar nog meeslepende visuals aan toe en je bent helemaal klaar voor een intense trip naar het onbekende.

CRANC: In 2000 speelde dit duo tegen al hun verwachtingen in de finale van Humo’s Rock Rally. Na heel wat omzwervingen en andere projecten gaat dit duo sinds een tijdje opnieuw verder met waar ze heel wat jaren geleden mee gestopt waren. Het aaneenrijgen van samples, aangevuld met ‘vuile’ gitaren en live drums. 
Hun samples halen ze bij allerhande bands en uit hun favoriete (underground) films. Bas -en gitaarsamples van oa. fIREHOSE, Smashing Pumpkins, Don Caballero, Primus en Fields of the Nephilim worden genadeloos gemixt met Cindy Lauper of the Scissor Sisters met daar bovenop nog wat vocal samples uit films zoals: Bound, Living in Oblivion, Mallrats, Natural Born Killers en meer... en dit wordt allemaal live gebracht met ‘in-sync’ videoprojectie. 

Diestortion: The Secret Sessions 2023 – Deze editie elke week één geheim concert in de maand juni.
We kozen zorgvuldig een aantal bands en locaties in groot Diest. De bands maken we bekend, de locaties niet. Maar wees gerust, we kozen locaties die passen bij de band. En we zullen je verrassen, die garantie heb je.

Praktisch:
Drank verkopen we niet, maar je kan gerust zelf iets meebrengen. Het leeggoed neem je terug mee.
Rond 17 uur krijgen de mensen met een ticketje een mail met de exacte locatie voor de avond.

The Secret Sessions: voor de durvers!