Wijn: proeven, ervaren en genieten

Bert Vandenbosch (onafhankelijke sommelier, DIP WSET)

  • 5 lessen vanaf wo 08/11/2023

    WO 08/11/2023 - 19u30 > 22u30
    WO 15/11/2023 - 19u30 > 22u30
    WO 22/11/2023 - 19u30 > 22u30
    WO 29/11/2023 - 19u30 > 22u30
    WO 06/12/2023 - 19u30 > 22u30


  • 185 euro (inclusief proeven van een achttal wijnen per sessie)
  • Begijnhof Diest
    Begijnenkamer

    Infirmeriestraat z/n
    3290 Diest
  • Wachtlijst & ruilshop
    Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

  • Deelnemers: min. 11 - max. 14

Wat is goede wijn? Naar welke wijnstijl gaat mijn voorkeur uit? Hoe kies ik de juiste wijn uit het enorme aanbod?

Tijdens vijf praktische lessen gaan we op zoek naar het antwoord op deze vragen. Je leert bewuster te proeven en smaken en geuren thuis te brengen. Gaandeweg ontdek je je eigen voorkeuren, binnen en buiten je comfortzone.

Elke les vertrekt vanuit een originele invalshoek op de wijnwereld, los van landen, regio’s of druivenrassen. We proeven telkens een reeks wijnen blind en proberen de karakteristieken te achterhalen. Terroir, het proces van wijnmaken, veroudering, wijn en gerecht: het komt allemaal aan bod.

Deze cursus is bestemd voor iedereen die van een goed glas wijn houdt, ervaren of niet. Proeven in groep en indrukken uitwisselen: een verrijkende ervaring!
 

Bert Vandenbosch behaalde een diploma Sommelier-Conseil aan de Université du Vin in Suze-la-Rousse (Fr) en is eveneens WSET4 gediplomeerd. Hij verzorgt al 9 jaar de wijncursussen voor CC Diest en begeleidde honderden liefhebbers bij het proeven en ontdekken van wijnen van over de hele wereld.