NOMADICS

Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe

 • VR 12/05/23 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 18,00
  VVK: € 20,00
  KASSA: € 22,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Duur: 90 min

Het gebeurt zelden of nooit dat je als publiek dicht bij de dansers komt te staan, dat je met hen kennismaakt en praat. Bij ‘Nomadics’, de creatietour van Voetvolk / Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe, kan dit wel.
Al 15 jaar toeren Voetvolk / Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe in binnen- en buitenland met hun dansvoorstellingen. De verbinding met het publiek bleef tot nu meestal beperkt tot een korte babbel aan de bar achteraf. Op vrijdag 12 mei komen ze met de creatietour ‘Nomadics’ naar Den Amer en gaan ze vooraf wandelen met het publiek.

Deze wandeling is geheel vrijblijvend en zeker geen must om van het optreden te kunnen genieten, maar een mooie aanvulling.
We geven je graag wat details:

Wandelen met de dansers van Nomadics
Zo beleefde je nooit eerder een dansvoorstelling: na een kilometerslange tocht met de dansers zelf. We vertrekken samen op een makkelijk bereikbare afgesproken plaats (en op een afgesproken uur) en wandelen door het Vlaamse landschap naar onze bestemming. De tocht neemt ons mee van de drukte van de stad naar de rust van het land en de natuur. En opnieuw naar de onvermijdelijke menselijke drukte. Om de ervaring recht te doen, wandelen we deels in stilte. Het scherpt onze aandacht voor bomen, gras, wind, water, hoe ons lichaam verbonden geraakt met het landschap. Hoe we door het wandelen bij onszelf komen op het ritme van onze adem. Want wandelen bevrijdt ons.

Nomadics is meditatief, zonder grote woorden of theorieën. Ook zonder verkeerde illusies: wie door het Vlaamse landschap wandelt, hoort in de verte altijd wel een snelweg ruisen.
De bestemming is de scène, het podium. Daar scheiden de wegen, dan begint de performance. Maar de ervaring van de tocht keert weer in verhevigde vorm. De dansers verbeelden het landschap en de afgelegde weg. Soms zijn ze boom, soms zijn ze gras. Soms zijn ze steen of rots, soms zijn ze mens. In Nomadics verschijnen ze evenwaardig en met elkaar verbonden in een voortdurende transformatie. En we glijden haast naadloos over van wandelen naar voorstelling. Een betoverende ervaring.

Praktisch:

- tocht van 16,3 km
- startpunt wandeling: station Schulen – parking
- startuur: 16u45 (verzamelen vanaf 16u15)
- duurtijd: +/- 3u45
- aankomst omstreeks 20u30 aan Den Amer, met aansluitend de start van de voorstelling

Meebrengen/aandoen:
- goeie stapschoenen
- aangepaste kledij (in geval van regen)
- goed gevulde drinkbus
- versterkende hap voor onderweg
- ev. pleisters voor blaren

Kom best met het openbaar vervoer, want je keert niet terug naar het startpunt van de wandeling. De voorstelling begint meteen na aankomst van de wandelaars in Den Amer.

Voor degenen die niet de volledige tocht willen meewandelen, maar wel een stukje, kunnen de laatste 2km bij de groep aansluiten
Aansluitpunt: grasveld aan café De Kapel op het Begijnhof te Diest. 
Verzamelen omstreeks 19u45.
Vertrekken ten laatste om 20u00.

Deelnemen aan de wandeling is gratis, maar we vragen wel om in te schrijven. Zeker voor de lange wandeling. 
Wanneer je graag wil aansluiten voor de laatste 2 km, hoef je ons dat niet noodzakelijk te laten weten.

Inschrijven kan tem woensdag 10 mei door een email te sturen naar: tickets@ccdiest.be.

Graag met vermelding van het aantal deelnemers, naam en voornaam.

CHOREOGRAFIE Lisbeth Gruwez COMPOSITIE, GELUIDSONTWERP & LIVE MUZIEK Maarten Van Cauwenberghe PERFORMANCE Antoni Androulakis, Artemis Stavridis, Francesca Chiodi Latini, Lucie Domenach, Raoul Riva, Simon Arson, Tim Bogaerts,  Valeria Saija DRAMATURGIE Bart Meuleman PRODUCTIE Voetvolk vzw COPRODUCTIE KVS – Royal Flemish Theatre, Kunstencentrum Vooruit, Julidans, Theater Freiburg, anderen TBC MET DE STEUN VAN NONA, de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) & de Tax Shelter-maatregel van de Belgische overheid