Sartre & de Beauvoir

Sien Eggers & Frank Focketeyn

 • DO 09/03/23 - 20:30 LAATSTE TICKETS
 • ABO & -26: € 16,00
  VVK: € 18,00
  KASSA: € 20,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 

Na ‘Socrates’, ‘Marx’ en ‘Spinoza’ komt filosoof en theatermaker Stefaan van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen.

Geen monoloog, maar een dialoog deze keer. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie. Frank Focketyn en Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir.

Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? En wat bedoelt ze met haar moraal van de dubbelzinnigheid? Wat betekent het om authentiek mens te zijn? Waarom zijn we "gedoemd tot vrijheid"? En waarom zijn de anderen volgens Sartre de hel?

In Sartre & de Beauvoir kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. Én op hun turbulente liefdesrelatie.


Knack **** – Frank Focketyn en Sien Eggers excelleren in liefdevol (samen)zijn tijdens 'Sartre & de Beauvoir’, een rijk stuk dat beide filosofen niet idealiseert maar als feilbare wezens portretteert. Een dialoog waarin elk woord op de juiste plaats staat. Precies dát maakt dit stuk uitmuntend. Focketyn en Eggers doen met Van Brabandts woorden wat de spots met het scènebeeld doen: ze lichten de boel op tot een prachtig prikkelend tafereel. Een stuk dat je hart en ziel warmt als een fiere lentezon.