Flamenco, Rebetiko ... Bagdad, Aleppo

Exodus

 • DI 28/02/23 - 20:30 LAATSTE TICKETS
 • ABO & -26: € 16,00
  VVK: € 18,00
  KASSA: € 20,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 

Wanneer de wereld brandt, vluchten de mensen, zowel gisteren als vandaag. Vluchtelingen zijn van alle tijden en alle continenten. Steeds reizen verhalen en muziek met hen mee. In Exodus vloeien vluchtelingenverhalen samen in muziek en dans en versmelten Griekse rebetiko, Spaanse flamenco en muziek uit Aleppo en Bagdad. Exodus is niet alleen een muzikale, maar ook een sociale dialoog. Alle muziekgenres én landen hebben een exodusgeschiedenis als gemeenschappelijke factor.

Gedreven violist Wouter Vandenabeele omringt zich met een keur aan musici en een geweldige flamencodanseres om de rijkdom van de versmelting te laten horen, om de eenheid in de veelheid te laten weerklinken en om al musicerend en dansend te dromen van een wereld waarin niemand vluchten moet.


met Wouter Vandenabeele viool en artistiek leider Osama Abdulrasol (Irak) qanun Tarek Al Sayed (Aleppo, Syrië) oud François Taillefer percussie Carmen Fernandez flamencozang Inés de Inés flamencodans Alexander Gavilán flamencogitaar Frans De Clercq (Rebetiko) zang en bouzouki Michel Karakatsanis (Rebetiko) zang en bouzouki Karsten de Vilder (Rebetiko) zang en gitaar Dimi Dumortier (Rebetiko) zang en percussie