Metamorfosen

I SOLISTI & Balder Dendievel

 • DI 31/01/23 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 15,00
  VVK: € 17,00
  KASSA: € 19,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 

Muziek, woord en zandkunst komen in Metamorfosen samen tot een muzikaal-literair geheel over verandering en de zinloosheid van verzet daartegen.

Hoboïst Balder Dendievel (I SOLISTI NextGeneration Artist) en woordkunstenares Michèle Delagrange (I SOLISTI MakerSpace) verbinden literatuur en muziek in een nieuwe voorstelling die de filosofische kernidee van Ovidius’ Metamorfosen heronderzoekt. Deze teksten vol humor, dubbelzinnigheid en muzikaliteit inspireerden eerder al vele kunstenaars waaronder ook componist Benjamin Britten (1913-1976). Zijn meesterlijke karakterschetsen in ‘Six Metamorphoses after Ovid’ voor hobo solo vormen de ruggengraat van dit programma.

Korte tekstfragmenten van Ovidius, herschreven en op scène tot leven gebracht door Simone Milsdochter, worden afgewisseld en verweven met de muziek van Benjamin Britten alsook met nieuwe composities. Zes jonge componisten schrijven nieuwe werken voor fluit, hobo, klarinet, fagot en percussie en geven daarin hun visie op dit thema. Muziek en tekst worden grafisch ondersteund door live tekeningen van zandkunstenaar Immanuel Boie. De combinatie van muziek met zand- en woordkunst brengt de mythologische inhoud naar een nieuwe dimensie, in een voorstelling rond een thema dat vele eeuwen overstijgt.