De Bastaard

Het Zuidelijk Toneel

 • DO 26/01/23 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 12,00
  VVK: € 14,00
  KASSA: € 16,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 

“Ik ben een bastaard, een halfbloed, een vuilnisbakkenras. Mijn X-chromosoom komt uit de Vlaamse Kempenklei, mijn Y-chromosoom uit het mulle Atlaszand.” Aan het woord is Rashif El Kaoui. Samen met Ahmet Polat en Laryssa Kim reconstrueert hij de route van zijn vader, die vanuit Marokko naar België reisde en stierf in Zuid-Frankrijk. Een terugkeer naar een vader die hij amper heeft gekend. Ahmet gelooft dat een reis de beste stap zou zijn voor Rashif, om zichzelf beter te begrijpen.

De voorstelling is meer dan Rashifs reisverslag. Het zou ook het verhaal van Ahmet, Larissa of jou kunnen zijn. Want misschien wist je het nog niet, maar uiteindelijk zijn we allemaal bastaard. De voorstelling vormt een ritueel, een poging een eigen plek te vinden in onze tijd.

Ahmet is wereldbekend als fotograaf en documentairemaker. Rashif is schrijver, acteur en de man met de mooiste stem van Vlaanderen. Laryssa zorgt voor live muziek. Met film, slam poetry, muziek, proza en vertelling geven zij inzicht hoe de blik van anderen ons denken beïnvloedt, en leidt tot een constant dubbel bewustzijn. De Bastaard is ritmisch, scherp van taal, indringend, oprecht en laat je niet onberoerd achter.


De Volkskrant ****– Een indringend en ontroerend pamflet dat nog lang nagonst.
 
Rashif El Kaoui – tekst en spel / Ahmet Polat – video en spel / Laryssa Kim – muziek en spel / Lucas De Man - eindregie / Piet Menu - artistiek advies / Ellen van Bunnik - productieleider / Tom Ijpelaar - techniek