Vastbenoemd

Jasper Posson

Volg je dromen! Dat advies kreeg Jasper Posson van zijn ouders mee. En de droom, dat was stand-up comedian worden. Op de planken staan en mensen laten lachen.

Zijn start was veelbelovend: hij deed de voorprogramma’s van Alex Agnew, Bas Birker, Philippe Geubels en Michael Van Peel. Hij stond in de finale van Humo’s Comedy Cup en won meteen de Lunatic Comedy Award. De droom ging werkelijkheid worden. Vol vertrouwen zegde Jasper begin 2020 zijn vaste benoeming op, want tenslotte: wat was het ergste dat er kon gebeuren? Twee weken later begon de eerste lockdown en werden alle optredens uit de agenda geschrapt.

Intussen zijn de theaters terug open en is het tijd om uit het zwarte gat te klimmen. Zekerheid is er nog steeds niet, enkel een microfoon en een avond goeie comedy. Over hardwerkende ambtenaren, over Japanse toiletten en ge^nante woorden bij Scrabble. Kom kijken. Help de droom mee waarmaken.


De Standaard – Finale Humo’s Comedy Cup 2018 Hij beheerst perfect de typische, schijnbaar nonchalante stand-upstijl, gaat vlot in dialoog met zijn publiek en wisselt slimme doordenkers en gedachteoefeningen af met banale maar daarom niet minder grappige observaties.