Op algemene aanvraag

Raymond van het Groenewoud

 • DO 01/12/22 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 22,00
  VVK: € 24,00
  KASSA: € 26,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

Toen Raymond van het Groenewoud op de Gentse Feesten 2015 na 6 uur spelen en 3 toegiften toch moest terugkeren van het publiek, restte hem niets anders dan een 3 akkoorden rif in te zetten en wat zinnen te prevelen : “hier zijn we weer, weer nog een keer, voor jullie nog een keer … en als refrein: op algemene aanvraag, algemene aanvraag …”

 Nu – 7 jaar later – is het nummer afgewerkt en komt het straks uit als single. En het is ook de titel van zijn nieuwe theatertour Op algemene aanvraag. Voor het publiek put hij uit zijn oeuvre van 500 liedjes, desnoods mét toegift.

Samen met zijn straffe kompanen staat hij wederom paraat om de onweerstaanbare lokroep van de podia te eren met zijn talloze evergreens die al lang gebeiteld staan in ons collectief geheugen en het Nederlandstalige muziekpatrimonium, met gegarandeerd ook enkele nagelnieuwe surprises. Altijd weer fris, en gebracht met zoveel branie, dat je nooit genoeg krijgt van deze onverslijtbare klasbak.