Tribute to Chet Baker

Jan Muës Quartet

 • DI 25/10/22 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 13,00
  VVK: € 15,00
  KASSA: € 17,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Het levensverhaal van Chet Baker is een tragedie die in de sterren geschreven stond. Als jonge god met de looks van James Dean en het talent van Miles Davis wordt hij in de jaren vijftig wereldberoemd. Zijn lyrische stijl is even verrassend als uniek. Maar Baker raakt ook verslaafd aan drugs en die verslaving zal stilaan ook zijn ondergang betekenen, met de noodlottige val uit het Amsterdamse hotel Prins Hendrik als trieste apotheose.

Het Jan Muës Quartet brengt de belangrijkste nummers uit de imposante loopbaan van de legendarische jazztrompettist en -vocalist. Deze jazz standards worden in dezelfde lyrische stijl gebracht als de grootmeester zelf destijds deed.

Extra pigment is ongetwijfeld de aanwezigheid van Jean-Louis Rassinfosse die lange tijd de vaste contrabassist van Baker was. Daarmee is Jean-Louis voor een groot deel verantwoordelijk voor de authenticiteit van dit project. Rassinfosse toerde jarenlang met de legende en nam met hem verschillende albums op.

met Jean-Louis Rassinfosse contrabas Jan Muës trompet en flugelhorn Johan Clement piano Luc Vanden Bosch drums