Doña Rosita

Compagnie Tartaren

 • WO 19/10/22 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 12,00
  VVK: € 14,00
  KASSA: € 16,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest

"Ik wil niet buitenkomen. Er is weer een nieuw huis op het pleintje gebouwd. Ik wil niet zien hoe vlug de tijd passeert."

Rosita belooft haar vakantielief dat ze zal wachten tot hij terugkeert. Hij belooft niet lang weg te blijven. Maar de uren worden dagen, de dagen maanden en de maanden jaren.

Cie Tartaren maakt een eigentijdse versie van Doña Rosita (Lorca, 1935). Wat is het om te wachten? Waar loopt de grens tussen idealen en koppigheid? Wat betekent traagheid in een alsmaar snellere wereld?

Een stuk over herinneringen, idealen en verbeelding, gecreëerd door het Leuvense sociaal-artistieke stadsgezelschap Compagnie Tartaren. De compagnie werkt vanuit cocreatie met kwetsbare en professionele makers. Ze geloven in de schoonheid van het onvolmaakte, en het artistieke en maatschappelijke belang daarvan. Kwestie van de toegankelijkheid van kunst voor iedereen te stimuleren.

tekst Federico García Lorca, vertaling door Maten regie Matthias Van de brul creatie en spel Adriana Burke, Cédric Denayer, Doke Dilen, Els Vanheerle, Greet Claes, Hein van den Brempt, Ingrid Coninx, Jacques Bollens, Jan Machielsen, Katelijne Hanssen, Lieve Matthijs, Martine Van Rensbergen, Saskia Jacobs, Stef Baisier, Walter Mommens en Yakup Karatosun

 

MET INLEIDING