Dear

Pauwel

Al meer dan een decennium baant Pauwel zich, in verschillende gedaantes en wars van alle trends, een weg in de schaduw van de muziekscene. Zijn typerende breekbare stemgeluid en zijn grote talent voor kleine liedjes leveren hem een groeiende cult following op, en sinds zijn debuut E.P. op Unday Records vorig jaar lijken steeds meer mensen de weg te vinden naar zijn indiefolk.

Dit najaar stelt Pauwel samen met zijn vaste begeleidingsband zijn nieuwe album voor. Op zijn eerste soloplaat zet hij meteen een grote stap voorwaarts. Dear is een volwassen collectie songs over verlies in al zijn facetten. Open en bloot gaat Pauwel de strijd aan met zijn demonen, zonder daarbij de essentie uit het oog te verliezen: ijzersterke songs die zwalpen tussen hoop en wanhoop, en slaan en zalven tegelijkertijd. Een plaat om te koesteren en om helemaal in te verdwijnen.

Support: Met Siem Reap gaat Gilles Demolder van het gevestigde Oathbreaker en Wiegedood solo aan de slag. Na wat leek op een leven van vallen en opstaan, song na song weggooien en een hoop eindeloze nachten van opnemen, ontstond Siem Reap als uitlaatklep voor dagelijkse gedachten en frustraties, het omgaan met mannelijkheid, alcoholisme, familie en relaties. Dat resulteerde midden vorig jaar in het geweldig louterende en hartverscheurend mooie ‘Now What?’ en airplay in Duyster.